Yle Areena
Yle Areena

Eremitaasi paljastaa salansa 2015 HD

Pietarin Eremitaasi on yksi maailman suurimpia ja vanhimpia museoita. Sen kokoelmissa on yli kolme miljoonaa taideaarretta ja sen asiantuntijahenkilökunta on suurempi kuin millään muulla taidelaitoksella. Museo täytti viime vuonna 250 vuotta ja avasi sen kunniaksi ovensa tämän dokumentin tekijöille.
Dokumentti vie katsojat jännittävälle matkalle museon myrskyisään historiaan keisarillisesta palatsista taidemuseoksi. Pääsemme myös ennennäkemättömästi tutustumaan erityiskokoelmiin ja -alueisiin, joihin yleisöllä ei normaalisti ole pääsyä. Näemme Venäjän vanhimmat, harvinaisimmat, arvokkaimmat ja tarkimmin vartioidut taideaarteet. Ne on hankittu kokoelmiin suunnattoman varallisuuden turvin tai muilla keinoin. Monet aarteista on onnistuttu kätkemään ja siten pelastamaan väkivaltaisten vallankumousten pyörteissä, monien on luultu ikiajoiksi kadonneen, mutta ne ovat myöhemmin tulleet jälleen löydetyiksi. Näin lähelle taideaarteita ei museovierailulla pääse.
Rembrandtista venäläisiin mestariteoksiin, esihistoriallisista taideteoksista Katariina Suuren yksityiseen jalokivikokoelmaan, Michelangelosta Matisseen, ja paljon, paljon muuta – Eremitaasin valtavilla kokoelmilla on loputtomiin tarjottavaa. Dokumentti vie katsojat kaiken keskelle kertoen taiteesta ja suuren taideinstituution takaa löytyvistä inhimillisistä tarinoista.
Esitys on englanninkielinen; myös tekstitys englanniksi.
Katso Eremitaasi paljastaa salansa
Eremitaasi paljastaa salansa
Suomen
HD
Alkuperäinen nimi:

Eremitaasi paljastaa salansa DVD/HD/VOD

Taille: 2.3 Gb
LE GENRE:Dokumentti, Event cinema
Ohjaaja: DVD
Kesto: 1 t 25 min
Pääosissa: N/A

  • Elokuvia Verkossa
  • Traileri ››