Yle Areena
Yle Areena

The Whistlers 2020 HD

Cannesin kilpasarjassa maailman ensi-iltansa saaneessa Corneliu Porumboiun toimintakomediassa THE WHISTLERS viheltämisen taidossa on kyse elämästä ja kuolemasta.
Uuden romanialaiselokuvan palkitun taiturin Corneliu Porumboiun (mm. 12:08 East of Bucharest ja Police, Adjective) uutuuselokuva The Whistlers (La Gomera) on visuaalisesti tyylitelty ja taidokkaasti kynäilty rikosten ja juonien kudelma. Bukarestilaispoliisi Cristi pelaa lain molemmilla puolilla. Tehtävä vie hänet yhdessä kauniin ja kohtalokkaan Gildan kanssa Kanarian saariin kuuluvan La Gomeran saarelle oppimaan paikallista vihellyskieltä, sillä vihellyskieli on mitä mainioin kommunikoinnin keino niissä hämärähommissa, joista ei tunnetummilla kielillä pysty kertomaan.
Mustalla huumorilla maustettu korruption ja petosten täyteinen rikostarina sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlien kilpasarjassa toukokuussa 2019. Elokuvan pääosan Cristinä nähdään The New York Timesin ”Balkanin J.K. Simmonsiksi” ristimä Vlad Ivanov (Toni Erdmann, Budapestin auringonlasku, Snowpiercer) ja petoksia tahdittaa herkullinen musiikkikattaus Carl Orffista Iggy Popiin.
Kieli: romania, espanja, englanti, vihellyskieli / Tekstitys: suomi & ruotsi
Elokuva on saanut Suomen elokuvasäätiön maahantuontitukea 2020.
Katso The Whistlers
The Whistlers
Suomen
HD
Alkuperäinen nimi:

The Whistlers DVD/HD/VOD

Taille: 2.3 Gb
LE GENRE:Komedia, Draama, Rikoselokuva
Ohjaaja: Corneliu Porumboiu
Kesto: 1 t 38 min
Pääosissa: Vlad Ivanov, Catrinel Marlon, Rodica Lazar, Antonio Buil, Agusti Villaronga, Sabin Tambrea

  • Elokuvia Verkossa
  • Traileri ››